Heel vaak krijg ik de vraag: wat is het verschil? Wat is het verschil tussen een hovenier en een plantswoman (er is geen goed Nederlands woord wat de lading dekt)? Voor mij als plantwoman is dat heel duidelijk, voor veel expat klanten ook, maar voor veel Nederlandse klanten niet.

Volgens de wikipedia is een plantsman;

“…is usually intended to mean a connoisseur of plants or an expert gardener.”

En dat is het verschil, dat hoeft niet te betekenen dat een hovenier geen plantsman of -woman kan zijn, maar hij/zij is in eerste instantie een hovenier. Ik ben een ontwerper en een plantswoman, iemand die alles weet van welke planten, bloemen, bomen of anderszins op welke plek, wat het effect daarvan is op het totaal plaatje en voor de plant. In de afgelopen jaren, zo’n 35, heb ik veel geleerd, door ervoor op school te zitten, door het te doen, door te kijken, te lezen, maar vooral door heel veel te vragen aan andere plantsman en woman.

Ik hoop dat het verschil nu voor iedereen duidelijk is, voor mij is het in ieder geval zo klaar als een klontje 😉 . Wanneer je advies wilt, een nieuw ontwerp, een beplantingsplan, tuinaanleg of gewoon een tuinpraatje laat het even weten.

Pluktuin
Next Post

Leave a Reply