De Tillandsia, de enige plant waar je mee kunt spelen, je stopt ze in een potje, schelp of iets anders, je kunt er slingers mee maken van alles en nog wat. Toen ik ze voor het eerst zag, ze kwamen op de markt toen ik op de tuinbouwschool zat, begreep ik helemaal NIETS van die plant; wie wil er nu zoiets hebben en wat gaan ze ermee doen; in het raamkozijn leggen, dit was halverwege de jaren 80….. Inmiddels is er veel verandert, maar de Tillandsia is er nog steeds en ineens is ze hip en vooral heel erg leuk, omdat je zoveel met ze kunt doen, begreep hem ineens.

Tillandsia’s groeien traag, zeggen ze, maar het is geheel afhankelijk van het soort en de verzorging is mijn ervaring. Ze kunnen, op de juiste plek, met de juiste verzorging zelfs gaan bloeien. Tillandsia’s hebben indirect licht nodig om het echt goed te doen, dat betekent niet in direct zonlicht, maar een plek waar licht reflecteert. Omdat in ons huis de ramen op het oosten en westen zijn, heb ik ze op de zuidelijke muur opgehangen. Maar dat zal in ieder huis verschillen, kwam ze pas zelfs ergens op de wc tegen en daar deden ze het ook prima ;).

Genoeg over licht nu komt het leukste onderdeel namelijk de verzorging, ze zijn makkelijk in het onderhoudt, iedere week 2 a 3 keer nat spuiten met de plantenspuit en rapapapapapa…… ze moet 1 keer in de 2 a 3 weken in bad, huhhhhhhhh???? Ja ze moet in bad, heel simpel, vul een bakje met water en leg haar erin, een uurtje weken en ze is er weer helemaal klaar voor.

Het leuke is je hebt heel veel verschillende soorten, formaten en kleuren om het feest helemaal compleet te maken.