Ja, na jaren kom ik ‘uit de kast’: niet met mijn sexuele geaardheid, maar met mijn beroepsmatige geaardheid. Jaren heb ik gewerkt in de zorg, re-integratie, maar ook in de IT en de marketing / communicatie. En iedere keer liep ik op de een of andere manier vast, maar heb er ook veel plezier gehad met super leuke collega’s hele mooie dingen gemaakt. Maar ook liep ik stampvoetend door diverse gangen, boos op alles en iedereen, vooral op mezelf omdat ik niet koos voor wat ik wilde.

En nu…: kom ik uit de kast. Ik maak mensen blij met mijn kennis en kunde over alles wat groeit en bloeit. Deze kennis heb ik al vanaf kleins af aan opgedaan en toegepast, ik las en bekeek alles wat los en vast zat, zodat ik mijn eigen ‘stijl’ kon ontwikkelen. Diverse tuinen heb ik met veel liefde en noeste arbeid aangelegd, zonder erbij stil te staan dat dit een talent is. Natuurlijk kreeg ik complimenten over de prachtige tuinen, en adviseerde ik anderen hoe zij dat zelf ook konden doen, maar het is niet iedereen gegeven.

Een paar maanden geleden vroeg een vriendin of ik haar wilde helpen met de aanleg van haar (moes) tuin en van het één volgde het ander. Nu leg ik tuintjes aan, ontwerp tuinen, maak van oude tuinen nieuwe, onderhoud tuinen, geef advies over hoe en wat, kweek pootgoed en doe aan tuinpraat, real life en via de social en ben gelukkiger dan ooit.

Ik vind het geweldig om de wensen en verlangens van een klant tot werkelijkheid te brengen, met de klant en de planten als uitgangspunt. En om na een dag, of paar dagen, noeste arbeid een super blije klant te mogen verwelkomen, in zijn of haar kleine paradijs. Waar hij/zij nu zelf bij voorkeur kan eten en plukken uit eigen tuin, zonder al te veel moeite en onderhoud.
Dus als je iemand zoekt die van jouw plaatsje/tuin iets moois maakt, advies nodig hebt, een nieuw ontwerp,  of gewoon over plantjes wil praten laat het mij weten via https://dehaagsetuinder.nl/, met natuurlijk een vette parallax op de website, dat dan weer wel 😉

Leave a Reply